המעוניינים לגמוע 70 קילומטר של הליכה עירונית יבקשו ללון בדרך. בטרקים בשטח פתוח עושים זאת בבקתות, חניוני לילה או מלונות קטנים בכפרים. בחיפה זוהי הזדמנות לתושבי העיר לפתח מקור הכנסה, ובד בבד לספק חווית אירוח אותנטית למבקרים על ידי הצעת חדרים, דירות ואוכל ביתי. כבר כיום חיפאים לא מעטים מציעים שירותים שכאלה בתשלום או בחינם באמצעות אתרים כגון airbnb ו-Couch Surfing.
השביל עשוי להיות מחולל עירוני לעיר חיפה, ולהעניק חזרה לא רק למבקרים אלא גם לתושבי העיר. כרגע השביל אינו כולל את החלקים המזרחיים של העיר - פארק הקישון, מעגן הדיג והשכונה הגדולה קרית חיים הנושקת לחוף. אזורים אלה מנותקים כיום משמעותית מחיפה גופא על ידי שטחים נרחבים של אזורי תעשייה וכבישים מהירים. השביל במתכונתו זו הוא בבחינת מסר לרשויות לפעול לתכנון "מרחב התפר" הזה, על מנת שיהיה ידידותי להולכי רגל ואופניים, ימזג את כל חלקי חיפה, ויספק לעיר מרחב מחייה חיוני.

מצגת שביל חיפה - הוקרנה לראשונה בכנס חיפה לתיירות
במצגת תוואי הטרק העירוני, תצלומים לאורכו, והשביל כפלטפורמה - מגוון הדרכים בהן יכול השביל לתרום לעיר, מלבד נושא התיירות גרידא.
כתבה מפורטת על השביל בכנס התיירות תמצאו כאן .


סטודנטים מעצבים אלמנטים לאורך שביל חיפה
סטודנטים בקורס "אמנות ניסויית" בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון עיצבו אלמנטים לשירות המבקרים בשביל ותושבי האזור. בסרטון הבא תוכלו לצפות בתוצרים.



תודה מיוחדת ליעל לבנון ולנתליה גוטקובסקי על הסיוע בקידום השביל ופיתוחו

שביל חיפה - הגנום של העיר