אורך: 4 ק"מ
מקטע 8: רמות רמז ורמת אלון - גנים ונוף בואכה הר טללים
רום: 212 מטר
נקודת התחלה: שער הטכניון, רחוב מל"ל
רום: 440 מטר
נקודת סיום: שדרות אבא חושי, צומת הכניסה הצפונית לאוניברסיטה
במקטע זה אנו ממשיכים לטפס במעלה הכרמל תוך שאנו חולפים בשכונות מעניינות נוספות של העיר.
נצא משער הטכניון לרחוב מל"ל ונלך במעלה המדרכה שבצד ללא הבינוי. לפני תחנת האוטובוס נפנה שמאלה בגרם מדרגות שמוליכות אותנו מעלה לשטח פתוח ללא צמחיה. הביטו שמאלה לאזור עם הצמחיה - בפנים מסתתר אתר ארכיאולוגי חבוי. המקום נקרא במקור "
עראק א(ל)זיע'ן
" ובעברית ידוע יותר כ"קיר העורבים". במקום זה עברה פעם דרך עתיקה שחיברה את שיקמונה לחוסיפה (עוספיה דהיום). במקום נמצאו עדויות להתיישבות פרהיסטורית, ובמקום נותרו שרידי מבנה גדול ששימש כנראה כחווה חקלאית ומתוארך לתקופה ההלניסטית.
המשיכו מעלה בשטח הפתוח עד רחוב מאיר יערי. מצד שמאל בהמשך תוכלו לראות את המצוק שבגומחותיו נמצאו חלק מממצאי האתר.
רדו ברחוב מאיר יערי אל הצומת המרומזר עם רחוב מל"ל. חצו את רחוב מל"ל וכן את ההמשך של מאיר יערי שנקרא רחוב קומוי.
ברחוב קומוי משמאל (מדרום) לקומוי 28 נכנס לשביל בין הבתים, שיוביל אותנו לגן בורוכוב. אנו מוקפים עתה בתים נמוכי קומה, שנבנו בסוף שנות הארבעים ותחילת שנות החמישים. כולם היו בני שתי קומות, שתי דירות בקומה, וגג אדום. ברבות השנים עברו הבתים שיפוצים והרחבות, וכבר קשה לזהות את המרקם הכפרי המקורי, אך לאזור עדיין קוראים "שכונת הגגות האדומים". אזור זה נחשב חלק משכונת רמות רמז. הצד הצפוני של השכונה החל דרכו בסוף שנות הארבעים כשיכון לוותיקי ההסתדרות, בו כל דירה היתה בת 45 מ"ר. החלק בו אנו נמצאים עתה יועד לאנשי צבא הקבע, אשר "צ'ופרו" בדירות מרווחות במיוחד של 65 מ"ר... מגן בורוכוב נפנה בשביל הממשיך מעלה לרחוב בורוכוב. השביל ממשיך במדרגות מימין (מצפון) לבורוכוב 20, חוצה את שדרות הל"ה ומגיע לרחוב דורות. זהו עוד אחד מהמקומות בחיפה בהם אפשר לחוש את תחושת הכפר בעיר. ברחוב דורות נפנה ימינה, ונתחבר לרחוב אינטרנציונל.
לא סתם ממוקם הרחוב שנקרא על שם ארגון הגג של פועלי העולם דווקא כאן... אבא חושי ראש העיר המיתולוגי הציע לקרוא לרחוב כך, ולמעשה יש להגותו "אינטרנשיונל", כמו באנגלית, שכן הוא נקרא כך כמחווה לראשי ארגוני העובדים מארה"ב אשר ביקרו בשנה זו בחיפה ותרמו לעיר.
נחצה את רחוב אינטרנציונל, נפנה בו שמאלה (דרומה), נחלוף על פני רחוב חביבה רייק, ונכנס ימינה לגן ציבורי גדול. הגן מוקדש ללוחם היהודי במלחמת העולם השניה, או בשמו הנוסף "גן הפרטיזנים". במרכז הגן שוכנת אנדרטה מיוחדת שעיצב האמן החיפאי גרשון קניספל. מצד אחד היא נראית כמנסרות הפורצות מתוך גל אבנים מפויחות שעליהן דימויים מהמאבק היהודי בזמן השואה, ומצד אחר מתגלה כי המנסרות חתוכות בצורת מגן דוד המחקה את הטלאי הצהוב. ליד מתחם האנדרטה ספסלי ישיבה רבים ולא הרחק ממנה מתקני משחק לילדים.
נחזור לרחוב אינטרנציונל ונמשיך מעט דרומה לצומת עם רחוב מאיר יערי, בו נפנה שמאלה (מזרחה). אנו במגמת ירידה קלה, ופונים ימינה (דרומה) לרחוב יגאל אלון. אנו נכנסים עתה לשכונת רמת אלון, אף היא מהשכונות החדשות יחסית של חיפה. אחרי כ-100 מ' מתעקל רחוב יגאל אלון שמאלה, ואנו ממשיכים ישר לתוך גן ציבורי שהכניסה הצנועה אליו מסתירה את גודלו. נלך לאורך הגן הארוך במגמת עליה. לאחרונה נחנך כאן "גן חסידי אומות העולם תושבי חיפה". הגן מוקדש ל-18 חסידי עולם שהצילו יהודים מידי הנאצים, וקבעו בחיפה את מגוריהם. חלקם נישאו לניצולים אותם הסתירו והצילו, ועלו ארצה עם הניצולים. אחרים הגיעו לארץ בסיוע הניצולים בחלוף השנים. בגן 18 פינות המספרות כל אחת את סיפורו של חסיד אומות העולם. במרכז הגן שוכן "גן ילדי הנצח", המתאים למשפחות וילדים.
נצא מצידו השני, הדרומי של הגן המסתיים במדרגות המובילות אותנו לרחוב אלתר. נחצה את רחוב אלתר, ונמשיך במדרגות ובשביל מוצל המוביל אותנו לצדו השני של רחוב אלתר (זהו רחוב בצורת פרסה). נפנה ימינה באלתר ושוב ימינה לרחוב יגאל אלון. בהמשך הרחוב המרכז המסחרי של השכונה בו נוכל להתרענן.
לאחר מכן נמשיך עם יגאל אלון ונתחבר שמאלה לרחוב ארתור בירם, שנקרא על שם המנהל המיתולוגי של בית הספר הריאלי – אחד המוסדות החינוכיים הבולטים של חיפה. הישארו במדרכה שבצד של יגאל אלון. אנו עולים עתה מעלה ומתקרבים שוב לציר פרשת המים של רכס הכרמל. לפני תום העיקול החד בכביש נפנה שמאלה למדרגות שיביאו אותנו לרחוב הכשרת הישוב. נלך עמו במגמה מזרחה עד מעגל תנועה בו נפנה לרחוב אליהו אורבך. אנו ממשיכים דרום מזרחה במגמת עליה, שתביא אותנו דרך רמפה לצומת הרחובות אבא חושי ואוסקר שינדלר על ציר פרשת המים. נחצה את אוסקר שינדלר ונמשיך במגמת עליה בשדרות אבא חושי. בצומת הבא אנו פונים לתוך אוניברסיטת חיפה ומסיימים מקטע זה.